Wij willen dat iedereen in Eemnes hier veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Daarom vinden wij de volgende punten belangrijk:

  • Veiligheid op straat: de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn zichtbaar aanwezig op straat. De boa’s kennen de wijk en hun zichtbaarheid op straat verkleint de kleine criminaliteit. Daarnaast stimuleert de gemeente de oprichting van buurtpreventieverenigingen en WhatsApp-groepen, waarbij inwoners en wijkagenten samenwerken. Jeugdoverlast wordt aangepakt door te investeren in jongerenwerk en het inzetten van een jeugd-boa. 
  • Veiligheid online: de gemeente draagt bij aan de veiligheid door voorlichting te geven over cybercriminaliteit en werkt samen met andere overheden om identiteitsfraude tegen te gaan en te bestraffen. Ook de gemeentelijke ICT-systemen zijn goed beveiligd om de privacy van de inwoners te waarborgen. Voor een veilige en betrouwbare digitale overheid gaat de gemeente voor inkoopbeleid, basisregistratie en belastingen, gebruik maken van de vooruitstrevende digitale mogelijkheden.
  • Veiligheid thuis: de gemeente en politie promoten keurmerken als Veilig Wonen en Veilig Ondernemen, die inwoners en ondernemers helpen bij het beveiligen van hun pand tegen inbraak. Hierbij besteedt de gemeente speciale aandacht aan agrarische- en hoveniersbedrijven. 
  • Veiligheid op bedrijventerreinen en het buitengebied: om ondermijning in deze risicogebieden tegen te gaan, hechten wij waarde aan voorlichtingsavonden, strategische samenwerking met buurtgemeenten en meer capaciteit op handhaving en strategisch beleid.

email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl