Bas Roorda

 Bas is geboren in Voorburg en opgegroeid in de regio Eindhoven. Na een officiersopleiding bij de Koninklijke Marechaussee en een gedeeltelijke rechtenstudie is hij gaan werken bij Philips in Eindhoven. Daar werd in een leer werk traject de studie SPD voltooid.

Hierna werden vervolgens financiële management functies vervuld bij Shell (solar) in Eindhoven, Accor in Amsterdam en bij Zetek waterstofceltechniek in Tilburg. De overheidsfinanciën werden opgepakt bij Europol in 2006 en vanaf 2010 als Hoofd Financiën op het eiland st. Maarten. Daarna  is hij gaan samenwerken met de VVD fractie in de Tweede Kamer op het terrein van Koninkrijksrelaties.

Voor de VVD was hij jarenlang actief in diverse bestuursfuncties en als fractievoorzitter in de Raad van Valkenswaard van 2006 tot 2010.

 

In augustus 2018 is hij in Eemnes komen wonen en heeft zich direct ingelezen in de lokale situatie met speciale aandacht op zijn vakgebied financiën en bestuur.

De VVD staat voor goed en integer bestuur in samenwerking met onze collega’s in buurgemeenten en op provinciaal en nationaal niveau. Daarbij is het behoud van bestuurskracht erg belangrijk. Bas vindt dat de VVD daar met creatieve en pragmatische oplossingen een waardevolle bijdrage aan moet leveren. Als relatieve ‘buitenstaander’ kan je naar dergelijke processen op een objectieve manier input geven.

 

Rietgors 4, 3755 GD Eemnes

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl