Rotonde November

De begroting van de gemeente voor 2022 sluit. Hoera, zou je zeggen maar.... er is toch heel wat meer aan de hand. Het is tijd om dat toch een beetje scherper op te schrijven.

De begroting sluit namelijk dankzij het inboeken van een meevaller op de bouwplannen Hilt en Hinkstapsprong; een eenmalig bedrag en daar kan de provincie best problemen mee hebben; Zeker nu bijna alle reserves in de afgelopen periode door de coalitie Dorpsbelang/ PvdA zijn verbrand. 

Was dat onvermijdelijk? Nee hoor want de bouwplannen lagen in 2018 al klaar maar moesten zo nodig worden aangepast. Eerst sneuvelde de eerste wethouder van Dorpsbelang daarop en vervolgens is er drie jaar nodig geweest om nu  eindelijk het bestemmingsplan rond te krijgen. Dit kostte naast veel tijd ook veel geld. Er is op het Hiltterrein tot nu toe  alleen gesloopt en bij de Hinkstapsprong is nog niets zichtbaars gebeurd.

Hopelijk lukt het allemaal in 2022 en gaat bijvoorbeeld de stikstofproblematiek geen roet in het eten gooien, want dan worden de meevallers, die nu de begroting sluitend maken, niet gerealiseerd. Wij duimen dat het goed gaat.

Als wij Eemnes vitaal willen houden zullen we echt ieder jaar een acceptabel aantal huizen moeten bouwen op de gronden die de gemeente in het verleden daarvoor heeft aangekocht. Dat levert geld op voor de gemeente en huizen voor onze woningzoekenden. In maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad.

Het is aan U.

VVD Fractie Eemnes


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl