Het valt niet mee om eens per zoveel weken een stukje voor de Rotonde te schrijven. Een stukje over de politieke ontwikkelingen in Eemnes. Zeker omdat er niet zoveel gebeurt in het dorp. Het stilstandbeleid van de grootste coalitiepartij Dorpsbelang, en het  daaruit voortvloeiend gebrek aan nieuwswaardige berichten,  komt pijnlijk naar buiten in het vorig nummer van de Rotonde. Daarin weet Dorpsbelang niet meer dan een foto te plaatsen. De afspraak met alle gemeenteraadsfracties is "nieuws van de raad". Maar zij plaatsen een foto  van Eemnes in de sneeuw, en dat  tijdens een periode waarin de hoogste temperaturen ooit in februari gemeten zijn. Maar ja; als de inhoud op is...

 

Terwijl er toch genoeg is waar de grootste coalitiefractie iets over zou kunnen schrijven.  Overeen verontrustend bericht in de Gooi- en Eemlander dat de toekomstige nieuwbouwplannen uitgaan van verkeerde types woningen, en dat er veel te weinig gebouwd wordt om aan de Eemnesser behoefte te voldoen.   Of over het Hilt terrein, dat ligt al bijna een jaar  braak.

Over de Hinkstapsprong, waar ook woningen moeten komen, daar is nog niet eens gesloopt .

En over het klimaatbeleid dat stilstaat omdat er door de coalitie gegokt wordt op een uiterst onzekere ontwikkeling in de toekomst.

Kortom, deze coalitie komt tot niets, en blokkeert alle initiatieven.  Aftellen dan maar tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. En hopen dat Eemnes dan voor aanpakken in plaats van stilstaan kiest.

Intussen timmert de VVD landelijk aan de weg, en VVD Eemnes doet dat ook vanaf de Eemnesser oppositiebanken. De buitenwereld gaat gewoon door, of de Eemnesser coalitie nu mee doet of niet.Want plaatjes vullen geen gaatjes .......

VVD fractie

Emil Schade, Monique van der Linde, Bas Roorda

 


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl