Iedereen heeft de mond vol van vergroenen en klimaat neutraal zijn. Als het er op aan komt lijkt het wel dat alle maatregelen die daarvoor nodig zijn van de overheid moeten komen. Is dat wel zo?

De VVD heeft als credo dat we ‘doeners’ zijn. Dus wat kunnen we hier nu met zijn allen aan doen zonder dat we gaan wachten op een overheid die meestal niet zo snel is?  Veel tuinen liggen vol met tegels. Haal er eens een paar uit en zet er bloeiende planten voor in de plaats. Ziet er veel leuker uit en het helpt de natuur enorm. Zet een bak met bloeiende planten op je balkon en kijk eens wat er aan vlinders op af komt. Alleen een beetje water geven, de rest doet de natuur zelf.

We zijn in Eemnes met ruim 3000 huishoudens. Als bijvoorbeeld ieder huishouden zorgt voor 1 vierkante meter hebben we in no-time zowat een halve hectare bloemen en planten gerealiseerd. Dat schiet harder op dan wachten op de gemeente.

In onze prachtige polder gaat het een stuk beter met de weidevogelstand dankzij de inzet van particulieren, natuurbeschermers en boeren die er gewoon aan begonnen zijn.

Het is veel leuker om zo samen voor een betere leefomgeving te zorgen dan te wachten op een overheid die regeltjes gaat maken om ons te bewegen tot groener gedrag. Wij zijn niet zo van de regeltjes; we doen het liever zelf.

VVD Eemnes


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl