Het is begonnen met een bericht dat de Gooise Karavaan (een karavaan van trucks die met inwoners van de Amerpoort een tourrit door het Gooi maakt) na 30 jaar moet stoppen met het evenement omdat er wegens capaciteitsgebrek geen politiebegeleiding meer mogelijk is.De VVD Eemnes heeft daarom een motie ingediend om dit tij te keren, die unaniem is aangenomen. Gesterkt door deze motie hebben wij de andere VVD fracties in het Gooi benaderd om te kijken of zij onze actie ook wilden steunen en ja, niet alleen de VVD maar ook de andere partijen in de regio hebben dit initiatief van harte gesteund.

 

De Hilversumse burgemeester Broertjes, voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vecht, is al begonnen zich verder in het onderwerp te verdiepen om dit regionaal te gaan bespreken.

 

Ondertussen zijn wij benaderd door andere organisaties die ons erop gewezen hebben dat dit probleem niet alleen in onze regio speelt, maar dat het stoppen van politiebegeleiding een landelijk probleem is geworden wat vele evenementen in de problemen brengt. Een goede oplossing is hier noodzakelijk. Vandaar dat wij ook de Tweede kamer fractie van de VVD op de Eemnesser motie hebben gewezen.

 

De rol van hulpverleners staat in onze maatschappij onder druk, en wat is er nu publieksvriendelijker dan de politie of verkeersregelaars in een positieve rol aan dit soort evenementen deel te laten nemen? Belangrijk is dat er regionaal goede afspraken hierover ontstaan. VVD Eemnes blijft zich voor “de doeners” inzetten.


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl