Emil Schade is lijsttrekker voor VVD Eemnes, en nieuwkomer in de Eemnesser politiek. Schade verhuisde in 2014 naar Eemnes. Niet lang daarna meldde hij zich bij de lokale afdeling van de VVD, een partij waar hij al zo'n veertig jaar actief in is. Vooral de slogan van VVD Eemnes sprak hem aan: Samen thuis in Eemnes.

"Voor iedereen duidelijk. VVD Eemnes wil dat alle inwoners zich thuis voelen in het dorp. En daarvoor wil ik mij inzetten, en nu ik binnenkort met pensioen ga heb ik daar ook de tijd voor."

Schade vervolgt: "Heel belangrijk voor dat 'samen thuis' is een lange termijn visie. Sommige partijen in Eemnes willen alles zoveel mogelijk hetzelfde laten. Dat werkt niet, want inwoners, tijd, wensen en mogelijkheden veranderen. Daar verantwoord op inspelen en omzetten in beleid en acties is de uitdaging en verantwoordelijkheid van de gemeentelijke politiek. Soms gaat het over relatief kleine dingen. Soms over grote en dan moet je wel door durven zetten. Zo was de VVD Eemnes de stuwende kracht achter het nieuwe dorpshart, De Minnehof. Een voorziening die zich inmiddels meer dan bewijst. Hetzelfde geldt voor het enthousiasme over de ontwikkeling van de Zuidpolder, en je zult zien dat dat ook voor het Huis van Eemnes gaat gelden. Goed dat er gekozen is voor een aan de huidige eisen voldoende, energiezuinige en duurzame oplossing, en niet voor de zoveelste verbouwing van het verouderde Hilt-gebouw."

Schade heeft ook een actieve rol in het VVD BEL seniorennetwerk. Hij zegt daarover: "Het aantal ouderen in Eemnes neemt toe. Ook zij willen zich blijven thuisvoelen in Eemnes. En als ze hulp of verzorging nodig hebben dan zou het toch heel mooi zijn als die in Eemnes gevonden kan worden. Huisvesting met zorgmogelijkheden dicht bij het centrum is dus gewenst. En als de locatie van De Hilt vrijkomt: een zorghuis op die plek, daar wil VVD Eemnes voor gaan. Want het geldt voor iedereen: Samen thuis in Eemnes."


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl