Tijdens een drukbezochte ledenvergadering van de VVD afdeling Eemnes is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. De lijst bestaat uit negen kandidaten en is een mix van in de gemeentelijke politiek vertrouwde en nieuwe gezichten.

Emil Schade werd al eerder door de leden van VVD Eemnes als lijsttrekker gekozen. Emil Schade is voor VVD Eemnes een nieuw gezicht maar heeft zijn sporen in de politiek reeds verdiend. Op de tweede plaats van de lijst brengt zittend raadslid Henk Zunnebeld zijn grote politieke ervaring mee, op de derde plek staat Monique van der Linde die terugkeert in de plaatselijke politiek.

Op plaats vier en vijf staan Marlies Polfliet en Gonnie Grothauzen, beide met veel bestuurlijke ervaring. Nummer zes en zeven zijn nieuwkomers (Olaf Ouwens, Bastiaan Verhoef), de nummers acht en negen zijn bekende gezichten binnen de VVD Eemnes: Marc Fokker en Herman Zoetman.

Hier stellen de kandidaten zich voor.

Emil Schade noemt het een sterk team, gebaseerd op onderling vertrouwen, met veel bestuurlijke ervaring. De belangen van de inwoners van Eemnes zijn bij dit team, dat midden in de Eemnesser gemeenschap staat, in goede handen. Henk Zunnebeld memoreert de initiatieven die door VVD Eemnes genomen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, woningbouw, Huis van Eemnes en stimulering van ondernemerschap. Monique van der Linde voegt toe dat integriteit en openheid kernwoorden zullen zijn voor de nieuwe vertegenwoordiging van de VVD in de gemeenteraad van Eemnes.


email aan VVD Eemnes: info@vvdeemnes.nl