Het lidmaatschap van de VVD

Als lid van de VVD kunt u invloed uitoefenen op dingen die politiek beslist worden zowel Europees, nationaal, provinciaal en plaatselijk. Uw stem is van invloed op de samenstelling van kandidatenlijsten en op de samenstelling van de verkiezingsprogramma's. Een ding is zeker. Door lid te worden kunt u meer invloed uit oefenen dan wanneer u om de zoveel tijd alleen uw stem uitbrengt bij de verkiezingen.

Publikaties

VVD-leden worden op de hoogte gehouden van wat er speelt. Per e-mail kunt u maandelijks een verslag ontvangen over de raadsvergadering en de standpunten van de VVD-Eemnes. U ontvangt zes maal per jaar het magazine Liber en u kunt zich abonneren op het Thorbeckeweb, de gratis wekelijks digitale nieuwsbrief van de VVD, met daarin actualiteiten uit de verschillende fracties en de partij.

Training en opleiding

Als lid van de VVD heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de vele cursussen die door het trainings- en opleidingsinstutuut van de VVD, de Haya van Somerenstichting worden georganiseerd. De Haya van Somerenstichting kent een breed aanbod van cursussen, varierend van inhoudelijke cursussen tot trainingen in discussie- en vergadertechnieken. Van deze opleidingen heeft u niet alleen profijt als u actief bent in de VVD, maar de cursussen zijn ook een goede aanvulling op uw maatschappelijke loopbaan.

Actief deelnemen in de VVD

Ook kunt u als lid actief worden in een politieke of bestuurlijke functie. Bijvoorbeeld als lid van de gemeenteraad van uw gemeente of als lid van een commissie die gemeenteraadsleden of Kamerleden adviseert over bepaalde onderwerpen. Maar ook als u geen politieke loopbaan ambieert, zijn er nog vele mogelijkheden om in de VVD actief deel te nemen. Bijvoorbeeld als bestuurslid van uw afdeling, of als lid van een campagneteam bij verkiezingen.

Zowel lokaal, regionaal als landelijk worden door de VVD vele bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u geinformeerd over allerlei onderwerpen. Tevens kunt u samen met andere VVD-ers van gedachten wisselen, of misschien wel een stevige discussie aangaan. Vanzelfsprekend zijn deze bijeenkomsten ook uitstekende gelegenheden om andere liberalen te ontmoeten en te bouwen aan uw netwerk.

Samengevat

Het lidmaatschap van de VVD biedt u vele mogelijkheden. Maar het lidmaatschap verplicht u tot niets. Ook als u lid wilt worden omdat u de VVD moreel of financieel wilt steunen, bent u natuurlijk van harte welkom als lid van de VVD !

Wilt u lid worden? Stuur dan een email met uw naam, adres en telefoon nummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.